Add coupon code "FF" in checkout for FREE SHIPPING on purchases over € 199

Wireless Charging - history

Visste du at trådløs lading er mer enn 100 år gammelt?

20/5/2021

Les mer om hvordan trådløs lading har utviklet seg siden da, og hvordan vi med HYRE-produktene har tatt det ett steg videre

[Only in Norwegian]

Trådløs lading er ikke noe nytt, og allerede ved starten av 1900-tallet jobbet Nikola Tesla med utviklingen av trådløs overføring av strøm. Arbeidet hans førte til utviklingen av den kjente teslaspolen, som var det første systemet som kunne overføre strøm trådløst. Hans visjon var å revolusjonere måten vi bruker strøm på. Dette gjorde han ved å bygge store tårn som Wardenclyffe Tower, som kunne overføre strøm trådløst over lange avstander. 

Teslas visjon viste seg å være forut for sin tid, men arbeidet hans påvirket likevel måten elektrisk strøm ble oppfattet på. Dette la igjen grunnlag for nye og spennende anvendelser av teknologien, som radio og TV.

Teslas teknologi for trådløs overføring av strøm var lenge glemt. Det var ikke før i begynnelsen av 1990-tallet at man så kommersielle applikasjoner av dette hos Oral-Bs elektriske tannbørster. Dette bruksområdet var fortsatt ungt, og få selskaper så behov for å følge Oral-Bs eksempel. Det skulle gå noen år til før teknologien kom på det kommersielle markedet igjen. I 2012 tok Nokia i bruk trådløs lading på sine telefoner, basert på den nye Qi-standarden som ble etablert i 2010.

Utviklingen av mobiltelefoner gikk raskere enn utviklingen av trådløs lading. Strømkrevende og moderne telefoner ble derfor en dårlig match for den fortsatt ineffektive trådløse strømoverføringen. Telefonene ble designet for å ha stor skjerm og å være så tynne som mulig. Dette førte til at spolen og skjermingen som er nødvendig for å få til trådløs lading, ble designet så tynne som mulig. Ladeeffekten ble derfor mye lavere en den potensielt kunne være, og mange som prøvde trådløs lading for første gang, ble skuffet og gikk raskt tilbake til å lade med kabel. Nye modeller av telefoner og ladeplater blir i større grad utviklet for å tillate høyere trådløs ladeeffekt og strømoverføring. Dette ble ytterligere forsterket av at QI-standarden åpnet for støtte av hurtiglading i 2015.

Under utviklingen av HYRE-produktene besluttet vi å lage en egen trådløs ladeplate, siden eksisterende trådløse ladere ikke ville gitt den effekten vi ønsket.

Etter å ha utviklet egen software og hardware, er HYRE trådløs ladeplate nå optimert til å overføre så høy effekt som mulig til andre HYRE-produkter, i tillegg til andre produkter som støtter Qi-standarden for trådløs lading. Vi mener at trådløs lading skal kunne måle seg med lading med kabel, og vi bygger derfor videre på Nikola Teslas Visjon. Les mer om hvordan teknologien vi bruker fungerer i en egen artikkel.


Lurer du på om din telefon kan lades trådløst? Sjekk listen HER.


Har du innspill eller spørsmål?

Send oss en melding på Facebook, Instagram eller på epost til renate@alteredpower.no eller anders@alteredpower.no.