FRI FRAKT på ordre over 1999,-

Fra idé til produksjon

Fra idé til produksjon

3/12/2020

Vi fant noen gamle prototyper i en boks på kontoret som minnet oss om at det har skjedd stor utvikling siden starten av HYRE sin reise. Alt startet med kjerneproduktet - powerbanken. 

En idé er noe ganske annet enn et ferdig produkt, og man blir stilt overfor utallige veivalg underveis. Det er en prosess der læring står i høysetet. Vi har lært at det tar tid å bygge, vurdere, forbedre og endre produkter, men det er essensielt i utviklingen fra vugge til leveringsklart produkt. Vi gleder oss helt enorm til vi kan holde det første ferdige produktet i hendene!


To av de aller tidligste prototypene er så godt som ugjenkjennelige. Tanken bak disse var først å teste konseptet med å lade 100% trådløst uten koblinger. Så testet vi førstegenerasjons elektronikk kretser. I en utviklingsiterasjon jobber man seg gjennom mange ulike versjoner av prototyper.

Etter hvert begynte det å ligne på finishen som HYRE powerbank har i dag - den elegante formen inspirert av en stein som er preget av evigheter i naturen. En blanding av skarpe og nedslipte kanter, som et vitnesbyrd om alt den har tålt. Funksjonaliteten i HYRE-serien etterligner en fjellvarde. Produktene deler energi ved å stables oppå hverandre. Denne etterligningen er helt i tråd med verdiene vi ønsker å dyrke. Frihet, robusthet, trygghet, tilhørighet og naturlig kraft. Les en tidligere artikkel om ideene bak dette designet her.

Fra skarpe til avrundede linjer..


Når man befinner seg midt i designprosessen, føles det innimellom som en reise som aldri tar slutt. I en streben etter å oppnå perfeksjon, kan det være frustrerende å møte de ulike barrierene som dukker opp når design skal gå over i produksjon. Det perfekte design tilsvarer på ingen måte det mest teknisk praktiske. 


Form handler om mye mer enn estetikk. Designet skal føles bra og oppleves som noe unikt. Overflate, vekt, linjer. Alt forteller en historie. HYRE powerbank kommer nok aldri til å være helt ferdig i design. Men spør du oss, så er første generasjon i alle fall et blikkfang.