FRI FRAKT på ordre over 1999,-

HYRE i Canadas villmark

3/5/2022

Her kommer en oppdatering om HYRE-ambassadørene som skal jakte på spor etter Helge Ingstads pelsjegerliv i Canadas villmark. Det første innlegget kan du lese her.

Turen var planlagt gjennomført i 2020, men ble utsatt på grunn av pandemien. Nå er planen å reise 15. juli 2022.

Marius og Kai er erfarne friluftsfolk som liker seg spesielt godt i Femundsmarka. Her har de vært fast to ganger i året siden de først oppdaget den for ti år siden. På disse turene veksler de mellom å sove i telt og koier, vandrer og fisker og koser seg foran bålet. 

Når de reiser til Canada i juli i år, skal de til samme område som Marius var i forrige gang han var i Canada; øst for Store Slavesjø i Northwest territories. Dette er de gamle jaktmarkene til Helge Ingstad fra årene da han levde sammen med indianerne på 20-tallet. 

Denne gangen skal de dra helt inn til vannskillet i Nord-Amerika, ved Whitefish Lake. Dette er også kilden til Thelon River som renner østover mot Hudsonbukta. Fra dette punktet skal de ta seg over tundraen vestover mot Snowdrift River. Denne elven skal de så padle ned mot Store Slavesjø. Underveis er målet å kose seg med fiske og dyreliv, men også å finne spor etter "gamlekara" som jaktet her under Helge Ingstads tid. Kanskje kommer de over gamle tømmerkoier eller andre rester som kan gi innblikk i en svunnen tid...

Vi spurte Marius og Kai om hva som er det viktigste å huske på når man skal ut på langtur, og grundig planlegging ble trukket frem som det mest essensielle. En god plan for gjennomføring sikrer en god tur. På detaljnivå handler det om sikkerhet mot bjørn, nok og riktig mat, utvidet førstehjelpsprodukter og kunnskap om dette, samt satelittelefon med mulighet for varsling i nødstilfeller. 

Ikke minst bør man sikre et visst nivå av komfort og hjelpemidler på turen. Godt liggeunderlag og god sovepose er avgjørende for nattesøvnen på lengre turer. I tillegg til GPS trenger man også kart og kompass, og gjerne en hyggelig liten overraskelse i sekken til turkompisen.

HYRE powerbank, solcelle og lykt skal såklart være med på turen. Ventetiden har blitt brukt blant annet til å teste disse, og konklusjonen så langt er at HYRE er perfekt for denne type turer. 

Vi gleder oss til å følge med videre og ønsker Marius og Kai en god og trygg tur til Canadas villmark!

Fra Marius' forrige Canadatur - I grenselandet mellom tundra og skog, på vei ned mot Snowdrift River.